Aksentvegg – hvordan gjøre kjøkkenet kjedelig

En aksentvegg kan bringe dybde til et lite kjøkken, bidra til å lysne et mørkt rom eller legge lysstyrke, og demonstrere individualitet. Det er mange måter du kan lage en aksentvegg som passer til utformingen og oppsettet på kjøkkenet ditt..

Hvilken vegg du skal velge? Aksentvegger kan gjøre mange ting for kjøkkenet ditt, bidra til å bestemme praktiske retninger for å legge til kunstnerisk stil. Veggen du velger vil avhenge av utformingen av kjøkkenet, samt effekten du ønsker å oppnå. Når du ser på kjøkkenet, kan du fortelle hvilken vegg som er egnet som aksent. Hvis du fremdeles ikke kan bestemme deg, bør du vurdere følgende:

  • Hvis du har et smalt kjøkken, kan du gjøre endeveggen til en aksent for å understreke dybden i rommet;
  • Hvis kjøkkenet har spiseplass, kan du lage en aksentvegg som hjelper til med å skille bord og stoler ved å bruke fargeblokkene på tilstøtende vegg;
  • hvis kjøkkenet har en åpen layout, vil det å gjøre hovedveggen om til en aksent bidra til å identifisere og skille kjøkkenet fra resten av rommet;
  • hvis kjøkkenet er lite, vil forkleet bak vasken eller mellom benkeplaten og skapene gi lysstyrke uten å overbelaste en liten plass.

Designideer for kjøkkenvegger Maling, mønstre og teksturer kan brukes til aksentvegger..

Maling er den enkleste måten å puste inn litt energi på kjøkkenet. Velg en farge som supplerer benkeplater og skap, i kontrast til andre vegger. En lys fargetone vil øyeblikkelig skille seg ut, mens en lysere farge har en finere effekt. Fliser er et annet flott verktøy som brukes til å lage en aksentvegg. Prøv å mikse og kombinere forskjellige design for å skape en marokkansk stil. Lyse fliser er egnet for returtemaer.

Du kan også lage ditt eget unike mønster helt.. Aksentveggen trenger ikke å stole kun på farger, du kan bruke forskjellige teksturer for å legge et preg av kjøkkenet. Vurder rustikk trepanel til kjøkkenet ditt. Marmorforkle for et luksuriøst utseende.

Om fargen på aksentvegger på kjøkkenet

Siden du dekker et relativt lite område av veggen sammenlignet med resten av rommet, gir aksentveggen deg muligheten til å uttrykke deg ved å velge din favorittfarge eller mønster. Dette betyr ikke nødvendigvis at du må velge de lyseste fargene du kan finne.. En dempet nyanse av en aksentvegg kan fortsatt ha en slående effekt hvis fargen er litt uventet sammenlignet med andre vegger og møbler. Aubergine er en rik nyanse som ser vanskelig ut i motsetning til gulaktig grå eller porselenshvit. En sommerskygge, for eksempel knallblå, kan dekorere kjøkkenet ditt uten overbelastning, spesielt når det er parret med hvite eller grå skap..

Alternative måter å lage en aksentvegg på kjøkkenet

Du kan lage aksentvegger med noen få enkle ideer..

  • prøv å legge til åpne hyller og oppbevaringsseksjoner langs en vegg for favorittredskaper og redskaper sammen. Så du skaper kunst, kulinariske og tematiske grupper;
  • gjør kjøkkenet ditt til et galleri ved å henge bilder på veggen. Bruk favorittbildene dine, eller marker en nøkkeldel. Vurder å legge til arbeidslys for å fullføre effekten;
  • Ikke glem naturen i designen din. Plasser innendørs planter på hyller, og skaper et vakkert utseende på kjøkkenet;
  • I stedet for å male vegger, velg fargede blokker. Velg en enkelt farge for blokker og benkeplater på samme vegg.

Det trenger ikke være nøyaktig samme farge, men kontrast til skap og benkeplater som ligger på andre vegger. En aksentvegg er den perfekte måten å gi et preg av personlighet på kjøkkenet ditt. Velger du lyse farger, bruker du enkle elementer, vil en slik vegg gi et ekstra preg av stil til hjemmet ditt.

Leave a Reply

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *