Hvordan velge farge på kjøkkenet og ikke ta en feil?

Når vi reparerer kjøkkenet, legger vi stor vekt på valget av kjøkkenmøbler og apparater. Det må være funksjonelt, praktisk, pålitelig og holdbart..

Hvordan du ikke gjør en feil når du velger fargen på et kjøkkensett? Men et annet viktig poeng er fargen på kjøkkensettet. Sikkert du er kjent med en situasjon der rommet til tross for all gjennomtenksomhet og funksjonalitet ser ubehagelig, knusende eller irriterende ut. Og hele grunnen ligger i feil fargevalg. For å unngå grove feil når du velger farge på kjøkkenet, tilbyr vi deg noen grunnleggende designregler. Selvfølgelig er de ikke dogme og er bare i form av generelle anbefalinger. Men vi håper at de vil bidra til å gjøre kjøkkenet ditt stilig, moderne og komfortabelt på samme tid..

Når vi reparerer kjøkkenet, legger vi stor vekt på valget av kjøkkenmøbler og apparater. Det må være funksjonelt, praktisk, pålitelig og holdbart.. Hvordan du ikke gjør en feil når du velger fargen på et kjøkkensett? Men et annet viktig poeng er fargen på kjøkkensettet.

Sikkert du er kjent med en situasjon der rommet til tross for all gjennomtenksomhet og funksjonalitet ser ubehagelig, knusende eller irriterende ut. Og hele grunnen ligger i feil fargevalg. For å unngå grove feil når du velger farge på kjøkkenet, tilbyr vi deg noen grunnleggende designregler. Selvfølgelig er de ikke dogme og er bare i form av generelle anbefalinger. Men vi håper at de vil bidra til å gjøre kjøkkenet ditt stilig, moderne og komfortabelt på samme tid..

De grunnleggende prinsippene for å velge en farge – for ikke å bry deg? Å tenke på å velge en farge, vil det ikke være overflødig å spørre om alle husstanders preferanser. Mest sannsynlig vil alles favorittfarger være forskjellige, men dette vil i det minste bidra til å identifisere kategorisk ukjente farger, noe som også er viktig og vil tillate dem å bli ekskludert fra kjøkkenet.

I det generelle fargespekteret bør en farge være primær og ikke mer enn to ekstra. Hvis du kjører kjøkkenet i en farge, kan designen vise seg å være for ensformig og kjedelig. Et slikt kjøkken vil raskt bli lei og vil føre til et uimotståelig ønske om endring. Men å bruke et stort antall nyanser er ikke det beste alternativet. Kjøkkenet vil vise seg å være spraglete og slemt, vil fungere som en slags irriterende middel for nervesystemet.

Hvis kjøkkenet har god naturlig belysning, vil eksperimenter med lyse kontrasterende nyanser være ganske passende. Men for et relativt mørkt rom, når du velger, er det bedre å fokusere på varme, myke farger. Med gjennomsnittlig naturlig innvielse, i tillegg til beige nyanser, kan du bruke, forsiktig blå, lysegrønn, etc..

Den generelle stemningen på kjøkkenet vil skape aksenter. Og du bør bestemme om kjøkkenmøbler eller veggdekorasjon vil være hovedfokuset. Når du dekorerer vegger i kontrastfarger, kommer møblene først. Og hvis møblene er tilpasset veggene, blir de absorbert av dem. En annen designregel sier at møbler en tone eller to lysere enn veggene vil se større og større ut i interiøret, og en tone eller to mørkere – tvert imot, mindre og mer kompakt.

Din primærfarge skal ha minst 50%. Samtidig bør kontrasterende detaljer som vil bli aksent være relativt små i størrelse, og alle store overflater (tak, gulv, vegger) bør lages i lysere farger. Harmoniske fargekombinasjoner Det er bra når du lager et interiør på kjøkkenet fra bunnen av. Da, på designstadiet, er det muligheten til å eksperimentere med fargeløsninger. Men hva hvis du ikke har reparasjoner i stor skala, men utskifting av kjøkkenmøbler? I en slik situasjon er det faktisk nødvendig å velge farge for en eksisterende design. Her er noen eksempler på harmoniske fargekombinasjoner: tilstedeværelsen av oransje i veggdekorasjonen kan suppleres med et hodesett i gule toner, og gulvet i dette tilfellet utføres optimalt i mørke nyanser; hvite møbler vil skille seg perfekt ut på grå og blålige vegger; den hvite kjøkkenutformingen er et ideelt felt for fargeeksperimenter; her kan du leke med kontraster og lyse farger; lysegule vegger er en god bakgrunn for en kombinasjon av grått og blått, slik at du kan velge kjøkkenmøbler i gråtoner med gråblå benkeplater; for lyse grønnsaker er det bedre å velge møbler i lyse farger; gule møbler passer for kjøkkenet i mørke farger med dårlig naturlig lys – det vil perfekt oppfylle rollen «solen» og skape en morsom, lett atmosfære; kremvegger er kombinert med grønne og smaragdfargede møbler; møbler i fargen på kakao og kaffe vil gi rommet varme og mykhet, ser bra ut i kombinasjon med tregulv; Hvis du er veldig aktiv og ønsker å imponere vennene dine, kan du velge rød, mettet lilla og sjokoladefarger til headsettet. Kombinasjonen deres med gull, vanilje eller svart er ideell.

Leave a Reply

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *