Interiøret I et lite rom: ideer og designregler

For en moderne person kan rom i små eller til og med små leiligheter utføre ulike funksjoner. For eksempel, et kjøkken, stue eller til og med barnehage. Selv om rommet er lite, kan det være multifunksjonelt hvis du inkluderer fantasi i interiørdesign av et lite rom. Artikkelen vil se på hvordan du skal bruke farge, speil, møbler i designen, og hva som ikke kan brukes i alle fall.

GRUNNLEGGENDE REGLER FOR ET LITE ROM

Når en person står overfor problemet med en liten leilighet, så kommer de første tankene om ombygging til tankene. Men dette er ikke alltid det riktige valget. Noen ganger bestemmer mange ting bruk av moderne interiørideer for et lite rom.

For å gjøre interiøret i et lite rom mer komfortabelt og praktisk, må du følge noen grunnleggende regler:

 • Først må du sørge for at rommet er godt opplyst. Selv et mellomstort rom i dårlig belysning kan virke mye mindre enn det faktisk er.
 • Pastellfarger skal brukes i utforming av vegger, tak og gulv.
 • Til innsiden av rommet var ikke monotont, kan du markere en vegg en lysere nyanse. Et utmerket alternativ kan være tapet med en slags landskap eller optisk illusjon, noe som øker følelsen av plass.
 • Det anbefales å velge en vakker modulær møbel, egnet for en gitt tone i rommet. Men man bør ikke overbelaste situasjonen med unødvendige store detaljer.

Etter disse enkle tipsene kan du opprette en ganske koselig atmosfære, selv for et lite rom.

SKAL JEG GJØRE OMBYGGING AV EN LITEN LEILIGHET

Hvis en person ønsker å øke ledig plass i en liten leilighet, ikke bare visuelt, vil det bli et godt alternativ. Dermed vil nedrivningen av veggen mellom stuen og kjøkkenet gi mer plass til å arrangere møbler etter egen smak.

Hvis det ikke er en person som bor i en liten leilighet eller det er barn, så er det viktig å tenke på et lite barnesal. For ettromsalternativer vil de beste løsningene være:

 • I stedet for de vanlige dørene kan du sette glidebryteren eller la passasjen gå fri.
 • Det kan også hjelpe oppdelingen av leiligheten til små områder ved hjelp av skjermer, tynne skillevegger eller skap. I dette tilfellet bør du ikke begrense fantasien din, og gi den full frihet.
 • Det er nødvendig å arrangere et eget sted for sove- og arbeidsplass.

HVA KAN IKKE BRUKES I INTERIØRET

Hver husholder eller husmor prøver å gjøre hjemmet mer komfortabelt og attraktivt. Dette gjelder spesielt for folk som elsker å invitere sine bekjente og venner til å besøke. Noen ganger forsøker å forbedre interiøret nå fanatikken. Det er verdt å snakke om de viktigste tingene og feilene som ikke bør tillates når innredning av små rom i en leilighet.

Den første på listen vil være en stor overflod av tilbehør. Selvfølgelig trekker tomme, bare vegger ikke noen, men hvis en vegg er hengt med mange malerier, tilbehør og andre ting, ser det ikke ut til å være veldig attraktivt.

Legg heller ikke bilder og gjenstander i nærheten av taket, dette vil gi veggen «inferiority».

En av de viktige faktorene er den rette tilnærmingen til ideer og design. Alle likte alle slags ting i butikken, men å kjøpe alt han så i et lite rom, var upraktisk.

Kunstige planter i interiøret vil ikke gi trøst. Hvis du ikke kan sette friske blomster, er det bedre å gi opp på dem og kjøpe andre dekorasjoner.

Bruk av små tepper i interiøret vil visuelt dele rommet i ujevne deler. Det er tillatt å bruke tepper for å markere spisestue eller soveområde.

Og den siste viktige faktoren vil være det optimale valget. Du bør ikke opprette et rom med bare en farge, men du bør heller ikke bringe alle regnbuens farger inn i den. Den beste løsningen ville være å bruke halvtoner og teksturer.

STIL UTVALG

Som regel, når man arrangerer et lite eller lite barnes rom, vurderer folk muligheter for en visuell økning og maksimal funksjonalitet. Basert på dette kan du velge tre hovedtyper av interiør som passer for disse parametrene:

 • high-tech;
 • minimalisme;
 • konstruktivisme.

Med riktig tilnærming til design og bestemte stiler, er det nødvendig for en person å gjøre interiørdekorasjoner så interessante som mulig. For eksempel, hvis rommet vil ha to senger, så ville en utmerket løsning i denne situasjonen være å installere den ene over den andre. Dette vil gi rommet unikt, plassen blir mer komfortabel og levende.

Monotonen i rommet vil bidra til å lyse, for eksempel malerier, plakater og lignende interiørelementer. Deres tilstedeværelse vil gi rommet ekstra komfort, og maleriene i glassrammer vil gi litt sjarm.

FARGELØSNINGER FOR STØRRE ROM

Selvfølgelig er det mange måter å utvide et lite rom, fra de fleste kardinal til de vanlige. Designere anbefaler den mest humane måten – fargeløsninger.

Faktisk er den visuelle økningen i rommet ikke en så vanskelig oppgave som det ser ut ved første øyekast. Hva du trenger å være oppmerksom på:

 • Det rimeligste alternativet er tapet. Først vil den lyse tonen på veggen gi litt visuell ekspansjon, mens den mørke tonen, tvert imot, innsnevringen av rommet.
 • Deretter bør du ta hensyn til bildet, det er en viktig faktor i utformingen av rommet. For eksempel vil smale linjer med stor avstand på bakgrunnen gi romrom. De vil også visuelt gjøre taket litt høyere, bidra til å «skille fra hverandre» veggene. I sin tur vil brede striper med et lite gap skape motsatt inntrykk.
 • Photowall-papir i et indre av det lille rommet kan brukes til å gi dybde til monofonisk rommet. Også designere anbefaler dekorere vegger under tre, stein eller lær.

TAK OG GULV DEKORASJON

Et viktig skritt i utformingen av et lite rom er et godt valg av tak og gulv. Den beste typen tak som visuelt utvider plassen, er strekning. De gir rommet ekstra volum på grunn av de mange alternativene for installasjon og design. For eksempel vil en betydelig visuell ekspansjon av rommet bidra til å oppnå et speil, blanke tak, og legge til harmoni og design – matte overflater.

Interiøret i et lite rom for en jente eller en gutt bør også ta et godt designet tak. Spenningsstrukturer kan være monofoniske eller med utskrift, noe som gjør at barnet kan ordne rommet i henhold til egne fantasier.

Også ikke glem gulvet. De ekspanderende og smalende funksjonene virker nøyaktig det samme som tapet på veggene. Lysfarge ekspanderer og mørk fargekonstant plass. Den diagonale eller langsgående retningen til parkettgulvet vil bidra til å visuelt gi rommet ekstra plass.

PODIUM UTSTYR

Interiøret i små rom i moderne stil inkluderer ofte en slik løsning som podiet. I små leiligheter, så vel som i ett-roms leiligheter, begynte nylig designere å ofte ty til utstyret sitt. Denne designinnovasjonen sparer ikke bare plass, men gir også en slags unikhet til interiøret.

Det finnes ulike designalternativer for podiene, og de har alle forskjellige fordeler med designene sine. For eksempel:

 • Podium seng. Dette er den vanligste typen av podier. Å være på en høyde, skiller det sted å sove. Det skal huskes at rommets rom nødvendigvis skal være nok, ikke bare i den bakre posisjonen, for dette er det nødvendig å beregne podens høyde, idet man tar hensyn til takets høyde.
 • Podium-dresser. Hvis du ikke vil ta opp ekstra plass med store garderober eller kommode, kan et podium i et lite rom være en frelse. Ved å bruke lagringsplass under sengen, kan du unngå behovet for ekstra innvendige detaljer.

VINDUESDEKORASJONER

Det er en mer lønnsom måte å gjøre plassen større – plasser små detaljer i den. Bambusgardiner er et godt eksempel i det indre av et lite rom. Selv en slik detalj av innredningen øker visuelt plassen. Spesielt hvis de er symmetrisk i et rom.

Vinduet, som ligger i midten av veggen, kan dekoreres med et rektangulært gardin. En slik løsning vil bidra til å fokusere oppmerksomhet på det gjenværende rommet. Det kan være både stoff rolleta og persienner.

Det anbefales ikke å bruke lange lange gardiner eller gulv gardiner når du dekorerer et vindu. De er ment for å dekorere interiøret i bare et stort rom, men i et lite rom har de ingen plass.

HVORDAN VELGE MØBLER

Et annet viktig skritt i utformingen av et lite rom er riktig utvalgte møbler.

Først vurder kunsten etterligne. Denne designtilnærmingen er i samsvar med fargene på møbler, vegger og interiør i et lite rom. Liten sofa og bruk av innebygde lagringssystemer – en funksjonell løsning for rommet. For eksempel vil et hvitt skap festet til det se bra ut i nærheten av en lyseblå vegg.

En annen interessant måte er å bruke møbler med speilbelegg. Dette vil gi rommet ekstra visuelt plass. Men i midten av rommet kan du sette et glassbord som vil appellere til både konservative og moderne mennesker.

Og det siste er det verdt å merke proportionaliteten til gjenstander og rom. Dette betyr at størrelsene på objekter skal være i harmoni med rommets volum. For eksempel, i en liten plass vil nærværet av mange små gjenstander rot og visuelt begrense plassen.

FORMÅL MED SPEIL

Speil er en av de unike måtene å visuelt utvide rommet til et lite rom. Interiøret med bruk av reflektor vil fylle rommet med ekstra naturlig lys, og også visuelt utvide den. For eksempel, i et lite rom, ville en utmerket utgang være å installere et stort speilpanel på veggen. I de fleste tilfeller vil dette alternativet bidra til å visuelt utvide området to ganger. Også en utmerket løsning vil være plasseringen av flere store speil mellom vinduåpningen (dette alternativet er bare akseptabelt dersom det er et stort vindu). Hvis vi snakker kort om denne metoden, vil speilene ikke bare gi ekstra romvolum, unikhet til design og individualitet, men også betydelig spare penger, siden denne spesielle dekorasjonsmetoden er den rimeligste av alle.

INTERIØRET I ET LITE BARN

Den første viktige regelen i utformingen av interiøret i et lite rom for gutter og jenter er valg av farger. Dette er viktig fordi barnet skal motta bare positive følelser fra atmosfæren i rommet der han sover. De mest passende farger inkluderer: hvit, blå, rosa, beige, lys grå, lys gul, lysegrønn. Alle barn elsker noe uvanlig og morsomt. Derfor kan rommet innredes i tegneseriestilen. På veggene kan være plakater av favorittkarakterene dine, leker på disse fagene og sengen. Inkluderingen av enkelte elementer i interiøret vil hjelpe barnet til å elske sport, underholdende ting og mer. Hovedregelen her er å lytte til barnaes drømmer.

INTERIØRET I ET LITE SOVEROM

Valget av interiøret i et lite rom for å sove er først og fremst å lytte til deg selv, din sjel og ønsker, og bare så fasjonable og komfortable designløsninger.

 • I dag er de beste ideene rolige farger, grafiske linjer og fravær av unødvendige gjenstander.
 • For å gi soverommet harmoni og gjøre det til et rom for ekte avslapning, er det verdt å legge til malerier, gulvlamper og innendørsplanter til interiøret.
 • Sengetøy skal være bomull eller silke.
 • Hvis ikke bare voksne sover i soverommet, ville den beste løsningen være å installere en køyeseng.

Alle disse små tingene vil gi rommet det personen ønsker og fra det som får glede. Men ikke ty til fanatisme, ellers vil rommet vende seg fra et rekreasjonsområde til et ubehagelig sted.

Å lage interiøret i et lite rom er ikke en lett oppgave. Få mennesker klarer å løse problemer selv, ofte bruker folk til hjelp fra fagfolk.

Leave a Reply

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *