Rollen med detaljer i interiøret

Når vi tenker over utformingen av huset, prøver vi å ta hensyn til alle detaljer. Belysning er ikke noe unntak. Og i dette tilfellet er ikke alt så enkelt som det kan virke ved første øyekast.

Takket være den riktige belysningen kan du visuelt utvide rommet, skape den rette atmosfæren, fremheve detaljer i interiøret. Og dette er ikke magisk, men bare riktig valg og distribusjon av lamper.

GRUNNLEGGENDE REGLER FOR ORGANISERING AV BELYSNING

Den første regelen: «Vurder intensiteten av belysning.» Overhold standarder for belysning på alle områder av huset. For eksempel, i soverommet, er denne satsen 150 lx, på kontoret – 300 lx, på bad eller bad – 50 lx.

 Lux (lx) – en måleenhet av lys. I suiter måles belysningen av overflaten som lyset faller på. For å bestemme belysningen, bruk spesielle enheter – luxometre. Optimal belysning – 200 lux.

Du har sikkert lagt merke til at i smykker butikker eller kunstgallerier, utstillinger ser mer imponerende enn hjemme. På produksjon av lys fagfolk jobber der. Det samme er med boligkvarteret: ved hjelp av bakgrunnsbelysningen kan du velge plusser og skjule minusene.

Selvfølgelig er vi vant til det faktum at i hvert rom har vi en stor lysekrone, og … Kanskje er det ikke mer «og» – det er alt. Det er på tide å gi opp disse grunnene: de oppfyller slet ikke belysningsstandardene i stuen. Generell belysning er uunnværlig – det er nødvendig, men du bør ikke legge alt ansvar for lyset på det.

BEGREPET PRIMÆR OG SEKUNDÆR BELYSNING

Med hovedbelysningen fant vi ut – dette er en lysekrone eller en annen lampe, som vanligvis er plassert i midten av rommet på taket. Som en ekstra gulvlampe kan sconces og spot LED-lamper virke.

Ytterligere belysning kan installeres nesten hvor som helst. For eksempel i soverommet – på hodet på sengen, på badet – på speilet, på kjøkkenet – over arbeidsområdet.

På kontoret spiller ytterligere belysning en like viktig rolle. Ved arbeid på datamaskinen øynene belastning. Lyset, moderat lyst og flimmerfritt, vil hjelpe deg med å ikke overdrive det.

OM ROMMET SONERING

Rommet kan uten generell belysning. I dette tilfellet er det nødvendig å dele rommet i soner og gi hver med belysningsenheter.

ANBEFALINGER

Dot, diffus, direkte eller reflektert lys kan brukes i interiørdesign.

For et soverom eller stue egnet diffust lys. Takket være lampeskjermer eller nyanser, blir belysningen myk.

Direkte hendelseslys bidrar til å markere noen detaljer i interiøret. Reflektert regnes som det sikreste for det menneskelige øye.

Leave a Reply

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *